CHP’de kurultay süreci başladı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kongre sürecinin resmen başlatıldığını duyurdu. Öztrak, “Mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik.” dedi. Öztrak ayrıca Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceğine yönelik soruya da cevap verdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

“Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni A takımı ile bir araya geldi. MYK toplantısının ardından gözler ‘kurultay tarihi çıkacak mı?’ sorusundaydı. “Hızlı şekilde kongreler takvimini tamamlayacağız, bu ekim olur, ortası olur. Hızla yürüyeceğiz. Yolda yürürken bir bakalım.”

CHP’de kurultay süreci başladı

 MYK sonrasında kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti tüzüğünde de bazı maddelerde değişiklik yapılacağını, bunun için komisyon kurulmasına karar verdiğini söyledi. Öztrak, CHP’nin özeleştiri sürecinde olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği sorusuna da cevap verdi. “CHP, bir çadır partisi değildir, dünyada eşine az rastlanır asırlık bir partidir. Yerleşik usullere aklına estiği gibi karar almaz, partinin yetkili kurullarında karar alınır. Bizi başka partilerle kıyaslamayın.”

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHP’de kurultay süreci başladı

Öztrak’a Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı birebir görüşmeler ve bir koltuk savaşı olup olmadığı da soruldu. “Tüm seçilmişlerimizle, örgütümüzle istişarelerde bulunulur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmamak gerekir.”

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow