hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de para sayma soruşturması genişliyor! 12 kişi daha ifadeye çağırıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı CHP İstanbul İl Başkanlığına soruşturmaya ilişkin kritik soruların yer aldığı bir yazı gönderdi. O soruların belge ve makbuzlarla yanıtlanması talep edildi. Ayrıca soruşturma kapsamında 12 isim daha şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Soruşturmaya ilişkin detaylar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Yasin Kamaloğlu’nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’DE PARA SAYMA SORUŞTURMASI

    Deste deste paraların sayıldığı görüntüler çok konuşulmuştu. CHP’de para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma sürerken kritik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP İstanbul İl Başkanlığına yazı gönderildi.

    Bina hangi tarihte, kimden ve ne kadar bedelle satın alındı? Para nereden, nasıl temin edildi ve mal sahibine nasıl ödendi? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığından işte bu soruların yanıtını istiyor.

    CHPde para sayma soruşturması genişliyor 12 kişi daha ifadeye çağırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAVCILIK PARANIN KAYNAĞINI ARAŞTIRIYOR

    Başsavcılık ayrıca taşınmazın satın alınmasında kullanılan paranın nereden ve nasıl temin edildiğinin belgelerle ve evraklarla gönderilmesini talep etti. Soruşturma kapsamında ifade veren diğer isimler ifadelerinde söz konusu paranın “Bir tuğla da sen koy” bağış kampanyasından elde edildiğini söylemişti.

    Cumhuriyet Başsavcılığı İl Başkanlığına gönderdiği yazıda kampanya kapsamında ne kadar para toplandığının ve toplanan bağış paralarının binanın satın alımında kullanıldığına dair belge, makbuz ve evrakların da Başsavcılığa iletilmesini talep etti. Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce ifade veren 11 şüphelinin, ifadelerinde adı geçen 12 kişi ifadeye çağrıldı. İfade verecek isimler arasında Şişli Belediyesi eski Meclis Üyesi Seval Adalı, Maltepe Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Ercan Konak gibi isimler yer alıyor. Şüphelilerin Cuma gününden itibaren ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne gelmeleri bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow