CHP'li Engin Altay: "Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür"

{ title }

SONRAKİ VİDEO

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye'de laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür, ama gerek olacağını zannetmiyorum" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CNN TÜRK ekranında Saynur Tezel Özgentürk'ün sunduğu Günlük programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekili Muharrem İnce'nin laikliği korumak için düzenlediği mitingi değerlendirdi.

Laikliğin mitingle korunamayacağını belirten Altay, "AK Parti'ye oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum. Türkiye'de laikliği o mitinge katılanlar mı koruyacak? Laiklik milletindir, toplumun tümünün değeridir" diye konuştu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow