CHP’li Tanrıkulu’na iftira soruşturması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki iddialarına tepki gösterdi. "Mehmetçiğimize dil uzatmak hiç kimseye yakışmaz" dedi. CHP’ye de bir mesajı veren Tunç, Tanrıkulu için "Kendi partisinin de bir tepki koyması gerekir" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Töreni'ne katıldı.
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki iddialarını değerlendirdi ve "Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil" dedi.
Yargıtay'da düzenlenen açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, yaşanan sürecin akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu.
Yılmaz Tunç, “Tabii bu soruşturma neticesinde süreci sizler biliyorsunuz. Bu noktada bu soruşturmayla ilgili olarak özellikle fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelir. Burada kendi partisi de bir tepki koyması gerekir” ifadelerini kullandı.
Tunç, “Burada Mehmetçiğimize dil uzatmak, geçmişte de bunlar yapıldı maalesef. Ordumuza dil uzatma. Bu şekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakışmaz. Hiçbir vatandaşımıza yakışmaz. Hele hele milletvekili taşıyan birisine hiç yakışmaz” sözlerini kullandı.
Tanrıkulu hakkında, söz konusu ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını ‘aşağılama’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma açılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
-
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor