CHP’li Tanrıkulu’na iftira soruşturması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki iddialarına tepki gösterdi. "Mehmetçiğimize dil uzatmak hiç kimseye yakışmaz" dedi. CHP’ye de bir mesajı veren Tunç, Tanrıkulu için "Kendi partisinin de bir tepki koyması gerekir" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Töreni'ne katıldı.
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki iddialarını değerlendirdi ve "Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil" dedi.
Yargıtay'da düzenlenen açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, yaşanan sürecin akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu.
Yılmaz Tunç, “Tabii bu soruşturma neticesinde süreci sizler biliyorsunuz. Bu noktada bu soruşturmayla ilgili olarak özellikle fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelir. Burada kendi partisi de bir tepki koyması gerekir” ifadelerini kullandı.
Tunç, “Burada Mehmetçiğimize dil uzatmak, geçmişte de bunlar yapıldı maalesef. Ordumuza dil uzatma. Bu şekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakışmaz. Hiçbir vatandaşımıza yakışmaz. Hele hele milletvekili taşıyan birisine hiç yakışmaz” sözlerini kullandı.
Tanrıkulu hakkında, söz konusu ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını ‘aşağılama’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma açılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit
Mayıs ayında şaşırtan görüntü! İlçe beyaza büründü