CHP'ye tezkere tepkisi

Meclis’te dün Libya’ya asker gönderme tezkeresinin uzatılması görüşmeleri vardı. Uzatma kabul edildi. Ama tezkereye CHP ve HEDEP hayır oyu verdi. Bu duruma AK Parti ve hükümetten tepki geldi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Libya'ya asker gönderme tezkeresinin uzatma oylaması Meclis'te kabul edildi. AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi tezkereye evet oyu verdi. CHP ve HEDEP ise tezkerenin kabul edilmemesi yönünde hayır oyu kullandı.

Hükümetten CHP'nin ‘hayır’ oyuna tepki Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, yönetimi değişse de politikalarının değişmediğini görüyoruz. Demek ki onlar için Doğu Akdeniz'deki haklarımız önemli değilmiş. CHP'nin Mavi Vatan gibi bir derdi yokmuş” dedi.

CHPye tezkere tepkisi

Tunç, CHP ve HEDEP'in daha önce de harekat tezkerelerine hayır oyu verdiğini hatırlattı. “Yani terörle mücadelede, sınır ötesi harekatlarda, Suriye'nin kuzeyindeki konuşlanmamız yani orada terörle mücadelemiz noktasında tezkerelere de hayır oyu verdi.”

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHPye tezkere tepkisi

AK Parti'den de CHP'ye tezkere tepkisi vardı. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, “Libya halkı ve milletimizin haklarına baki olacak bir sürece darbe vuracak, karşı gelecek yaklaşım Kandil’in veya emperyalistlerin isteyebileceği bir durumu yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow