CNN TÜRK Gazze yardım gemisinde: Şu ana kadar yapılan en büyük yardım!
7 Ekim'den bu yana İsrail'in bomba yağdırdığı Gazze'de dram çok büyük. Gazzeliler sadece bombalardan değil açlıktan da ölüyor. Türkiye bir kez daha Gazze'ye yardım için düğmeye bastı. Kızılay aracılığıyla toplanan yardım kolileri dev bir gemiye yüklendi ve yola çıktı. 300 bin koliyi taşıyan gemi önce Mısır'a ulaşacak, ardından Refah Kapısı'ndan Gazze'ye geçirilecek. CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk ve Halil Kahraman da o gemideydi. Dev gemiden detayları aktardılar.
Binlerce koli hazırlandı, gemiye yerleştirildi. Türkiye bir kez daha Gazze için seferber oldu. Gazzze'ye yardım gemisi denize açıldı. Türkiye Gazze için daha önce de yardım ulaştırmıştı ama bu seferki en büyük yardım gemisiydi.

Bir çok sivil toplum kuruluşu, dernek, belediyeler ve bireysel bağışçıların desteğinin yanı sıra Yavuz Bingöl, Fulya Öztürk ve bir çok ünlü ismin düzenlediği Gazze yardım gecesinde elde edilen bağışların da için de olduğu 300 bin koli teker teker yüklendi dev gemiye.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra gemi, içindeki yardım kolilerini sahiplerine ulaştırmak üzere denize açıldı. Geminin istikameti Mısır. Önce El Ariş Limanı'na yanaşacak. Daha sonra koliler Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilerek dağıtılacak.

Bu dev yardım operasyonunun koordinasyonunu Kızılay yönetti. Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, detayları CNN TÜRK'e anlattı.

SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Giresun'da şiddetli yağış! Dereler taştı, yollar kapandı

Rojin’in babasına silah fotoğraflı tehdit mesajı: Şikayetini çek, yoksa sen de kızının yanına gidersin

ANKARA'DA CAN PAZARI! Halk otobüsü tıra çarptı: Ölü ve yaralılar var

14 AĞUSTOS 2026 CUMA HUTBESİ KONUSU: Bu Hafta Cuma Hutbesinde Ne Anlatılıyor, Konusu Ne? Diyanet İşleri Açıkladı!

ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURULARI BAŞLADI MI? 2026 Öğrenci affı başvuru tarihi, süreci ve şartları!
