Çorum, 'fidan dikme etkinliğinde' dünya rekoru kırdı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAK DHA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, 'fidan dikme etkinliğine' ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum, Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı. 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi" denildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün 81 ilde 2023 noktada gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin önemli noktalarından biri de Çorum oldu.

Çorum Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı. Bu kapsamda, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan "1 saatte en fazla fidan dikme" dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi. 

Öte yandan, bugün Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, Guinness yetkilileri tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tescil belgesinin takdim edildi. 

Çorum, fidan dikme etkinliğinde dünya rekoru kırdı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fotoğraf: AA 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow