Çorumlular sahura mehter marşı ile kalkacak
Çorum Belediyesi, yaklaşan Razaman ayı nedeniyle davulculara eğitim verdi. Belediye ve Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 davulcu, Ramazan ayı süresince vatandaşları, mehter marşlarıyla sahura kaldıracak.
Çorum'da Ramazan ayında vatandaşları sahur vakti uyandırmak için sokak sokak gezip davul çalacak olan Ramazan davulcuları özel eğitime tabi tutuldu. Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 kişi, Ramazan ayı süresinde vatandaşlara sahur vaktini haber verecek. Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice tarafından çalıştırılan Ramazan davulcuları kentte görev yapacak. Ramazan davulcuları, başlarına fes takıp, beyaz gömlek üzerine yelek de giyecek.
Davulcularla mehter marşı çalışmalarını sürdüren Selahattin Delice Bir kaç yıldır sürdürdüğümüz Osmanlı geleneğini bu yılda devam ettireceğiz. Davulçularımız mehter marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkes aynı tempoyu tutturdu iyi bir çalışma yaptık ve iyi bir eğitimden geçildi. Bu ramazan ayında da davulcularımız disiplin içerisinde görev yapacaklar. Kıyafetleriyle, davullarıyla örnek olarak görev yapıp, vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Çorum Belediyesi olarak ramazana hazırız dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
-
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!