hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor! Ziyaret ekonomik ilişkiler açısından da kritik

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayında Irak'a ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra yapacağı ziyaret, ticari ilişkiler açısından kritik. Bu nedenle Türk iş insanları da görüşmelerden çıkacak sonuçlara odaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'a resmi ziyaret düzenleyecek. Nisan ayı içinde gerçekleşmesi beklenen ziyaret sadece siyasi, güvenlik ve diplomatik açıdan değil, ekonomi boyutuyla da önemli. CNN TÜRK'e konuşan DEİK Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, "Son 1 yıl içinde Irak, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke sıralamasının hep içinde yer aldı. 2023 yılı Irak'a toplam ihracatımız 12 milyar 789 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Iraka gidiyor Ziyaret ekonomik ilişkiler açısından da kritik

    "IRAK'TA ÇOK BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR"

    Türk iş insanları, Irak'ın pek çok alanda ve sektörde fırsatlar barındırdığı görüşünde. Halit Acar, "Yeni yapılanan bir ülke olarak Irak'ın ihtiyaçları çok çeşitli. Turizm, tarım, sağlık, enerji, teknoloji ve aklınıza gelebilecek her türlü müteahhitlik işlerinde çok büyük bir potansiyel var" ifadelerini kullandı.

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar'a göre iki ülke arasında imzalanacak ticari anlaşmalar yeni imkanların doğmasına vesile olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Iraka gidiyor Ziyaret ekonomik ilişkiler açısından da kritik

    "TÜRK EKONOMİSİ AÇISINDAN TOPYEKÜN BİR KAZANIM"

    Bin 200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na kalkınma yolu projesi de Irak ziyaretinin konu başlıklarından. Halit Acar, "İnşa edilecek otoyol ve demir yolunda Türk firmaları kritik roller üstlenecek. Kısacası kalkınma yolu projesi, Türkiye ekonomisi açısından topyekûn bir kazanım anlamı taşıyor" vurgusu yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow