Erdoğan'dan Zarrab yorumu
ABD'de tutuklanan Reza Zarrab'la ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konunun Türkiye'yle ilgili olmadığını ifade ederek, "Kara paranın babaları Pensilvanya'da oturuyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 günlük ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla ilgili sorusuna "Ülkemizi ilgilendiren bir konu değil" yorumunu yapan Erdoğan şöyle konuştu:
"Bu aslında bir kara para aklama konusu mudur değil midir, gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya'a duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı? Bakın geçenlerde ABD'deki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundu. Bildiğiniz gibi bu paralel devlet yapılanmasının ABD'de birçok eğitim öğretim kurumları var, bu eğitim öğretim kurumları içerisinde Amerika'nın charter school'ları var. Ve bu charter school'larını en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler ve söğüşlemeye de devam ediyorlar. Bunlar ufak rakamlar değil, 100 milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar, bunlara yönelik hiçbir adım daha atmadılar. Ve bunlar 10 kişi değil, 100 kişi değil, binlerce kişi bu uygulamayı yapıyorlar."
ABD'li mercileri bu konuda uyardıklarını da söyleyen Erdoğan "Bunların da valileri giriyorlar çıkıyorlar. Bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu kara para aklamayı yaptığı gibi bu kara para aklama noktasında bu kişinin koordine etitği kişiler ülkemizde ya şu anda tutuklu hapiste, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde ne yazık ki dostumuz Amerika'daki yetkililer buna en ufak bir duyarlılık göstermediler. Rıza Zarrab'la ilgili varsa bir şey, onu zaten orada Rıza beyin avukatları da gerekli cevabı gerekli şekilde onlara herhalde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir konu da değildir, bunu çok açık ve net söylemiş olayım" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
TOKİ ADANA KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ: TOKİ Adana kura çekimi bitti mi? TOKİ Adana Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan) kura çekimi!
HABER... Adım adım Terörsüz Türkiye!
Terörsüz Türkiye'de önemli viraj! Terör örgütü PKK'nın silah bırakma süreci nasıl olacak? Abdulkadir Selvi yazdı
HABER... Barış diplomasisi: Adres İstanbul!