Darbe Komisyonu'nda tartışma çıktı
Darbe Komisyonu'nun ikinci toplantısında da tartışma yaşandı. Bu kez, AK Partili Hüseyin Kocabıyık ile HDP'li Mithat Sancar arasında tartışma çıktı. Tansiyon yükseldi,, komisyona ara verildi. Sonrasında ise vekiller, komisyonda dinlenilmesini istedikleri isimleri önerdi.
Kayseri adliyesine silahlı saldırı
Darbe Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. Tıpkı ilk toplantıda olduğu gibi yine tansiyon yüksekti
Bir önceki toplantıda, "Fetullah Gülen dinlensin" önerisinde bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, sözlerine açıklık getirmek istedi.
Fetullah Gülen'in komisyona gelmeyi kabul etmemesi halinde darbeci olduğunu kabul etmiş sayılacağını belirten Bayram, "Bunun haricinde benim beyanım olmamıştır" dedi. ''Komisyon Gülen'i dinlemeye Mmerika'ya gidiyor" haberlerinin yanlış olduğunu söyledi.
İbadi'den Erdoğan'ın 'Haddini bil' eleştirisine cevap
Sonra, Komisyon'un HDP'li üyesi Mithat Sancar söz aldı, komisyonun AK Partili üyesi Hüseyin Kocabıyık'ın HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili sosyal medyada paylaştığı "katil" ifadesini eleştirerek sözlerini düzeltmesini istedi.
Kocabıyık "katil" ifadesini tekrarlayınca Mithat Sancar da ''Senin FETÖ'nün en içinde olanlardan olduğunu iddia ediyorum" karşılığını verdi. Ak Partili vekil Fetullahçı olmadığını anlatmak isterken, "Yeni Asya'da köşe yazarıydım, Gülen'i öven bir yazı yazdım. Ecevit'i Özal'ı milyonları nasıl inandırdılarsa beni de inandırdılar" deyince CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun uyarısıyla tartışma alevlendi.
Tanrıkulu, AK Partili Kocabıyık'a, "Rahmetli insanları niye anıyorsun. Terbiyesizlik yapma" dedi, Kocabıyık "Sana da CIA ajanı diyolar" karşılığını verdi. Karşılıklı tartışma büyüyünce Başkan Reşat Petek çareyi ara vermekte buldu.
Numan Kurtulmuş: Küresel savaşın eşiğine gelindi
15 dakikalık aranın ardından tartışmaları bırakıp gündemine döndü komisyon. Vekiller komisyonda dinlenmesini istedikleri isimleri önerdi.
O isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski yeni MİT müsteşarları, eski yeni genelkurmay başkanları ve Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın eniştesine kadar pek çok dikkat çeken isim var.
Şimdi komisyonun başkanlık divanı isimlerin belirlenmesi için bir ön çalışma yapacak.
Çarşamba günü yapılacak o ön çalışmanın ardından perşembe günü saat 14'te komisyon davetli listesini düzenlemek ve porgramı netleştirmek için tekrar bir araya gelecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN Toplu Taşıma Ücretsiz mi? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama