hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEM Partili Beştaş'dan CHP'ye dikkat çeken sözler: “CHP’den alacağımız var”

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP ile DEM Parti arasındaki iş birliği çalışmaları sürüyor. DEM Parti'nin İzmit Belediye Başkan Adayı Gencer Demirkaya'nın adaylığını çektiği ve CHP'nin adayının desteklendiği iddiası gündeme geldi ancak bu iddiayı DEM Parti yalanladı. Diğer yandan da CHP'ye dikkat çeken bir açıklama geldi DEM'den. DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, 2019 seçimlerini hatırlattı. "İmamoğlu, sayemizde seçildi. DEM'in bir borcu yok alacağı var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yandan yapılan dikkat çekici açıklamalar bir yandan da atılan iş birliği adımları. Dikkatler DEM Parti ile CHP arasındaki yerel seçim iş birliklerine çevrilmişken, İstanbul'un ardından Kocaeli'nin ilçesi İzmit’in de ittifaka dahil olduğu iddia edildi. Ancak o iddiaları DEM Parti reddetti.

    DEM Partili Beştaşdan CHPye dikkat çeken sözler: “CHP’den alacağımız var”

    DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, “Bir borcumuz varmış gibi onların da alacağı varmış gibi konuşuyorlar. Oraya geleceksek bizim alacağımız var, bizim CHP'den alacağımız var. 2019’da verdiğimiz destek, daha dün 14-28 Mayıs var ortada. Bu konuda kimse bizimle bu konuda konuşamaz. Bunu sineye çekmeyiz. Kimseye borçlu değiliz, alacaklı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddia, DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya'nın adaylığını çektiği, CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet'i destekleme kararı alındı gündeme gelmişti. DEM Parti sosyal medya hesabından, "İzmit’te kendi belediye başkan adayımızı geri çektiğimiz ve CHP’li adayı destekleyeceğimiz iddiaları asılsızdır. Aday arkadaşımız başvurusunu yapmış ve onaylanmıştır." denildi.

    DEM Partili Beştaşdan CHPye dikkat çeken sözler: “CHP’den alacağımız var”

    CHP ile DEM Parti arasında Mersin ve Adana için de görüşmeler sürüyor. Uzlaşı sağlanırsa DEM Parti bu iki ilde büyükşehir adaylarını çekecek. “Oy hesabı yaparsak onlar borcu çıkarlar. Günaydın ve Özel’in açıklamalarını bir daha düşünmelerini öneririm.”

    DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş ise CHP'den partisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Beştaş, 2009 ve 2023 seçimlerini hatırlattı. “Biz hiyerarşik olarak onların astı üstü değiliz. Daha düne kadar İYİ Parti ile birlikteydiniz, bile bile oy verdik.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow