Demirtaş: "Geçici seçim hükümetinde görev alacağız"
Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş seçim startını Viyana'dan vereceklerini açıkladı ve seçim hükümetinde Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi getirilen HDP'li 3 milletvekilinin bu görevi kabul edeceklerini söyledi.
HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş dün geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da temaslarını sürdürüyor.
Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından Hofburg sarayında basına kapalı bir görüşme yapan Demirtaş bugün de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Seçim startını Viyana'dan vereceklerini açıklayan Demirtaş seçim hükümetinde Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi getirilen HDP'li 3 milletvekilinin bu görevi kabul edeceklerini söyledi. Demirtaş Viyana'da şunları kaydetti:
"Biz bu konuda kararımızı daha öncede açıklamıştık. Partimizim Merkez Yönetim Kurulu'nu toplamış ve politikamızı netleştirmiştik. Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda görevlerine başlayacaklar."
Bugün saat 18.00 de Viyana'nın Museumquartier meydanında HDP'lilerle açık hava buluşması yapması planlanan Demirtaş halka seslenecek ve seçim startını buradan verecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SOLOTÜRK Malatya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi
Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper'e veda
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
TOKİ ADANA KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ: TOKİ Adana kura çekimi bitti mi? TOKİ Adana Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan) kura çekimi!
HABER... Adım adım Terörsüz Türkiye!