Deprem bölgesinde çiftçiler üretime devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği 6 Şubat depremlerinin ardından çiftçiler, yaşadıkları zorluklara rağmen tarımsal üretime ara vermeden devam ediyor. CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Buğra Benlioğlu, çiftçilere mikrofon uzattı.
Haber devam ediyor
Haber devam ediyor
Ekim yapıldı, gübre atıldı, deprem bölgesinde hasat başladı.
Depremlerden etkilenen Kahramanmaraş’taki çiftçiler, tarlalarında üretime devam ediyor. Sarımsak, mercimek, arpa ve buğdayın hasadı yapıldı. Çiftçilerin tarımsal faaliyetleri sürüyor.
Depremden hemen sonra tarımsal faaliyetler başladı. Üretim için kollar sıvandı. Hasat yapıldı. Ürünler topraktan çıkarıldı. Bunun yanı sıra sebze üretiminin artırılması amacıyla depremden etkilenen illerde yaklaşık 10 milyon sebze fidesinin yüzde 75 hibe ile üreticilere temin edilmesine yönelik çalışmalar tamamlanmak üzere.
Sıradaki haber
Sıradaki haber