Deprem bölgesinde konteynerlerde TV üzerinden eğitim
Deprem bölgesinde eğitim öğretimin devam etmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konteynerlere televizyon kuruldu. Öğrencilerin TRT EBA üzerinden derslerini takip edebilmeleri için konteynerlere ve prefabrik okullara kurulan televizyon sayısı 4 bin 500'e ulaştı.
Deprem bölgesinde konteynerlerde yaşayan çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı bir adım attı. Barınma ihtiyacının karşılandığı konteynerler ile prefabrik okullara 4 bin 500 televizyon kuruldu. Amaç eğitimin devamını sağlamak.
Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Özer, televizyonların deprem bölgesindeki öğrencilerin TRT EBA, yani televizyon üzerinden verilen eğitimleri takip edebilmeleri için kurulduğunu belirtti. 10 ildeki tüm kademelerdeki öğrenciler, yaşadıkları konteynerlerde, prefabrik okullarda derslerini televizyonlardan takip edebiliyor.
Bakan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Her şart altında eğitime devam' ilkemizle hareket ediyoruz'' vurgusu yaptı. "TRT EBA içerikleriyle çocuklarımızın eğitim öğretim faaliyetlerini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda, deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitim sürecine destek olmak amacıyla tüm konteynerlere televizyon kurulması hedefleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası