Deprem bölgesinde seçim incelemesi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan ve can kayıplarının olduğu 11 ilde seçim güvenliği için YSK tarafından heyet görevlendirildi. Heyet, bölgedeki eksiklikleri tespit edip rapor hazırlayacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Depremin vurduğu 11 ilde 9 milyon seçmen ve 96 milletvekili bulunuyor. Seçmenin oy kullanacağı imkanları yerinde incelemek için Yüksek Seçim Kurulu da bölgeye yeni bir heyet gönderdi. 5 kişiden oluşan heyet bölgedeki 11 ili tek tek gezip inceleme yapacak.
Heyet deprem bölgesindeki çalışmasında seçmenin seçim günü oy kullanma imkanını araştırıyor. Sandıkların kurulacağı alanlar, seçim kurulları, oy kullanılacak yerler ve oy pusulalarının güvenliği de incelenen yerlerden olacak.
YSK şubat ayı sonunda da bölgede 11 heyet görevlendirmiş ve yapılan inceleme sonunda eksiklikler raporlanmıştı. İkinci defa giden bu heyetse hem o eksikliklerin tamamlanıp tamamlanmadığına bakacak hem de son durumla ilgili yeni bir rapor hazırlayacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
9 İLÇEDE ELEKTRİKLER YOK! İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: 18 Mayıs İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Vapur Seferleri İptal Mi? 18 Mayıs Pazar Şehir Hatları Vapur Seferleri İptal Mi? İstanbul Yol Durumu
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
19 MAYIS PAZARTESİ BANKALAR AÇIK MI? 19 Mayıs’ta bankalar tatil mi, EFT-Havale yapılır mı?
7 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI! Rektör atanan üniversiteler hangileri? Resmi Gazete 17 Mayıs 2025!