Deprem sonrası 5 milyarlık yatırım
Elazığ'da depremin izleri siliniyor. Kentte inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; bölgede inşa edilen deprem konutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yeni konutların bir yıl içerisinde teslim edileceğini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
6,8'lik depremle sarsılmış, sokaklar,, mahalleler,, evler yerle bir olmuştu. Elazığ şimdi bambaşka bir çehreye bürünüyor.
24 Ocak'taki depremde en büyük hasarı Elazığ'ın Mustafapaşa, Bizmişen ve Sürsürü mahalleleri almıştı. Bu noktalarda yıkılan konutların yerine yenileri için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da o çalışmaları yerinde inceledi.
Kurum, konutların teslim tarihine ilişkin de konuştu.
Deprem konutlarının Elazığ ve Malatya’daki toplam maliyetinin 5 milyar lira olduğunu açıklayan Kurum, salgın sürecinde de çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)