hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Hastanelerine ait ilaçlar bakkaldan çıktı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adana’da polisin operasyon düzenlediği bir bakkal dükkanında çoğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin kutu ilaç ele geçirildi. Farklı Devlet Hastanelerine ait olduğu belirlenen ilaçları, usulsüz yollarla temin ettiği belirtilen ve gözaltına alınan iki şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Usulsüz yollarla temin ettikleri ilaçları, yurt içi ve yurt dışında satan şüphelilerin dükkanına yapılan operasyonla Devlet Hastanelerine ait 35 bin kutu ilaç ele geçirildi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eşinin üzerine ilaç satış ve dağıtım şirketi kuran bir şüpheli için harekete geçti. Ekipler, şüphelinin yasal olmayan yoldan kanser, insülin, antibiyotik ve alerji ilaçlarını temin edip o ilaçları yurt içi ve yurt dışında sattığını tespit etti.

    Devlet Hastanelerine ait ilaçlar bakkaldan çıktı

    Şüphelinin Seyhan ilçesindeki bakkal dükkanına operasyon düzenlendi. Adreste yapılan aramada, çoğunluğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Soğuk hava deposunda muhafaza edilmesi gereken ilaçları rastgele kutularda saklandığı belirlendi. Ekipler satış hazırlığı yapıldığı belirlenen ilaçlara el koydu. Şüpheli ve adına şirket açılan eşi gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheliler ifadelerinde, “İlaçları çok önce aldıklarını, İhraç edeceklerini ancak satamadıklarını'' söyledi. İlaçların son kullanma tarihinin geçtiğini ve imhaya gönderileceklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Hastanelerine ait ilaçlar bakkaldan çıktıAdliyeye sevk edilen şüpheli ve adına şirket açılan eş çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alınan ilaçların, bir bölümünün farklı Devlet Hastanelerine ait olduğu belirlendi. Ekipler, ilaçların hastanelerden kim tarafından ve nasıl çıkartıldığının tespit edilmesi için de çalışma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow