hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri'nde görevli kadın büyükelçilerle panel düzenlendi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son yıllarda Dışişleri Bakanlığındaki kadın büyükelçi sayısı arttı. TÜİK verilerine göre, büyükelçilerin yüzde 28'i kadın. Peki bu duruma kadın büyükelçiler ne diyor? Dışişleri'nde kadın olmak kolay mı? zor mu? Bu başlık Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezince düzenlenen panelde ele alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükelçiler, akademisyenler, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi 'Diplomaside Kadınların Etkisi' konulu panelde bir araya geldi. Moderatörlüğünü CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın yaptığı panelde, önce Türkiye’nin ilk kadın Diplomatı Adile Ayda anıldı. Ardından Büyükelçiler konuştu. Türkiye'nin Eski Kuveyt Büyükelçisi, şu an Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan Kotak, 'Ortadoğu ülkesinde kadın diplomatlığı' anlattı.

    Kotak, ''Ben Kuveyt'e atanan ilk kadın büyükelçisiyim. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olmak Kuveyt'te çok önemli bir pozisyon. Pozitif karşılandığımı düşünüyorum. Erkek gibi davranmak zorunda kaldığımı hissetmedim. Kadınsı davranmamaya çalıştım.'' dedi.

    Dışişlerinde görevli kadın büyükelçilerle panel düzenlendi

    TÜRKİYE'NİN ESKİ PARAGUAY BÜYÜKELÇİSİ ARMAĞAN İNCİ ERSOY'DA, TÜRK DIŞİŞLERİNDE EŞİT YARIŞ OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

    Ersoy: ''Yüzde 28 yakın büyükelçi rakamı var. Dünya ortalaması yüzde 20 oranında. Diplomasiyi kadına açmak bakımından, pek çok ülkeden daha ileri durumdayız.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Şebnem Köşer Akçapar, Dışişleri Bakanlığındaki kadınlara dair verileri paylaştı.

    Akçapar, ''Cinsiyetler arası eşitsizliğin en az olduğu kamu kurumlarından birindeyiz. Kadınlar her şeyi başarırlar. Yeter ki onlara eşit fırsat verilsin.'' ifadelerini kullandı.

    Panelde Işık Üniversitesi’nden Seda Demiralp, Bir kadın hata yaptığında, bir erkeğin hata yapmasına kıyasla daha sert eleştirildiğini söyledi.
    Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Feyda Sayan Cengiz, kadınlar arası tecrübe paylaşımının ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow