Diyarbakır'da linç girişimi
Diyarbakır’da tarihi Ulucami’de bir kişi, imamın terör örgütü PKK aleyhine hutbe vermesine tepki gösterince ortalık karıştı. Cemaatin darp ettiği şahıs, polisin tazyikli su ile müdahale etmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.
Olay, Sur ilçesindeki tarihi Ulucami’de cuma namazı sırasında meydana geldi. Cami imamı Said Yaz, verdiği hutbede terör örgütü PKK’nın son zamanlarda yaptığı saldırılara dikkat çekti. Yaz’ın, “Çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin, araçları patlatanlara Allah lanet etsin. Bu mudur Müslümanlık? Senin anan da oradan geçebilir, senin amcan da oradan geçebilir hey zalim” sözlerine camide bulunan bir şahıs tepki gösterdi. Cemaatten bir grubun ise söz konusu şahsa tepki göstermesiyle ortalık bir anda karıştı.
Bir grup tarafından etrafı sarılan şahıs darp edilirken, devreye polis girdi. Şahıs, polisin tazyikli su ile müdahale etmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.
Yaşanan olay nedeniyle Ulucami önünde namazdan sonra yapılması planlanan “teröre tepki” açıklaması iptal edilirken, cami çıkışı toplanan grup bir süre “Katil PKK” sloganları attıktan sonra dağıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Manisa'da orman yangını! 1 mahalle tahliye edildi
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı