Diyarbakırlı 130 yıllık baharatçı dünya basınında
Diyarbakır'ın 130 yıllık baharatçısı Kör Yusuf, uluslararası basına konu oldu. Fransız haber ajansı AFP, baharatçı için "Mistik bir şifacı gibi" dedi. Diyarbakır'ın çok kültürlülüğüne vurgu yaptı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
"Mistik bir şifacı. Türkiye'nin Diyarbakır'ında ismini Süryani bir baharatçıdan alan bitki uzmanı." ifadeleriyle Diyarbakır'ın çok kültürlü iklimine vurgu yaptı.
130 yıllık tarihi baharatçıyı uluslararası basın böyle konuk etti. "Kör Yusuf" isimli Diyarbakır baharatçısını aileden miras alarak işleten Süleyman Onur, AFP'ye haber oldu. Onur, ailesinden kalan, Türkiye'nin lezzetlerini ve baharatların şifasını kullanıyor. Geçmişte insanları tedavi etmekte kullanılan baharatlardan yapılan karışımları hala sattığını söylüyor. Müşteriler de ondan vazgeçmiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası
-
Adım adım Terörsüz Türkiye! Yeni süreç nasıl işleyecek? Abdulkadir Selvi yazdı...