Doğu Karadeniz'de kar sürprizi
Geçtiğimiz hafta Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları tüm yurdu etkisi altına almış sıcaklık rekorları kırılmıştı. Bu hafta ise birden düşen sıcaklıklarla birlikte yurt genelinde kar yağışları görülmeye başladı.
Çöl sıcakları yerini soğuk havaya bıraktı. Yaz mevsimine sayılı günler kala, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu'nun yüksek yerleri beyaza büründü.
Trabzon ve Gümüşhane il sınırları içerisinde bulunan Zigana Dağı'nda kar yağışı etkili oldu.
Yağış gün boyu sürdü. Rize'nin Ovit yaylasında da manzara aynıydı. Mayıs ayının son günlerinde yağan kar yaylaları beyaza bürüdü.
Doğu Anadolu'da da kar yağışı etkili oldu. Sıcaklıkların bir anda 15 derece düşmesiyle birlikte Erzincan Gümüşhane Karayolu kara teslim oldu. Hazırlıksız yakalanan sürücülerin imdadına AFAD ekipleri yetişti.
Konya Hadimliler de kar sürpriziyle güne başladı. Mayıs ayında yağan kar bölge halkını şaşırtırken, kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Adana'da da kar yağışı etkili oldu. Kozan'a bağlı Göller Yaylası'nda kar görüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası