hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Down sendromlu Robert Cem Osborn BM'de konuştu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Robert Cem Osborn. O, down sendromlu bir birey. Küçük bir bebekken "okuyamaz öğrenemez" dediler. Ama o İngilizce eğitim veren bir koleji bitirdi. Bununla da kalmadı. Birleşmiş Milletler'de down sendromluların istihdam sorununu dile getirdi. Robert Cem Osborn’un başarı hikayesi CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer’in haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Robert Cem Osborn, down sendromlu olarak dünyaya geldi. "Okuma yazma bile öğrenemez" denildi. Ama o TED-X'de konuşma yapan ilk down sendromlu oldu. Bununla da yetinmedi. Birleşmiş Milletler'de "down sendromluların haklarını savunan ilk down sendromlu olmayı" başardı.

    Robert Cem'in eğitimi iki aylıkken başladı. İngilizce eğitim veren özel bir liseyi bitirdi. Söylenilenin aksine hem İngilizce hem de Türkçe konuşabiliyor hem de okuyabiliyordu. Annesi Gün Bilgin ona çok destek oldu.

    Down sendromlu Robert Cem Osborn BMde konuştu

    Biri down sendromlu iki çocuk annesi Gün Bilgin, aynı zamanda Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı. Bilgin, oğlu Robert Cem'in Birleşmiş Milletler'e nasıl gittiğini anlattı.

    “Robert Cem doğduğunda bize çizilen tablo o kadar karanlıktı ki, okuma yazma bile öğrenemeyeceği altı çizilerek söylenmişti. Aslında gökyüzü limit, bunu tüm yüreğimde hissettim. Bileşmiş Milletler’e nasıl gittik? Uluslararası Down Sendromu Birliği’nin davetlisi olarak gittik.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Down sendromlu Robert Cem Osborn BMde konuştu

    BM'DE KONUŞMA YAPAN İLK DOWN SENDROMLU OLDU

    Birleşmiş Milletler'de Dünya Down Sendromu Günü kapsamında düzenlenen konferansa, Türkiye'den down sendromlu Robert Cem Osborn katıldı. Birleşmiş Milletler Kurulu’nda İngilizce bir konuşma yaptı ve bir ilki başardı. Bileşmiş Milletler’de down sendromluların istihdam sorununu dile getiren ilk down sendromlu kişi o oldu.

    Down sendromlu Robert Cem Osborn BMde konuştu

    Peki Osborn, Bileşmiş Milletler'de ne söyledi?

    “Söylediği şey işin özünde aslında şuydu. Bana fırsat verin. Bize fırsat verin. Yapabiliriz, yapabileceğimiz pek çok şey var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow