hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Down sendromlular ve aileleri bir araya geldi

    21 Mart Dünya Down Sendromu Günü, down sendromuna dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikler günler öncesinden başladı. Bu etkinliklerden biri de İstanbul Şişli'de yapıldı. Down sendromlular ve aileleri bir araya geldi. O anları CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer ve Kameraman Caner Emre Kınacı görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleri Dünya’da ve Türkiye'de başladı. Down sendromlu gençler ve çocuklar bir araya geldi.

    Dünya'da ve Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen etkinliklerden biri de İstanbul Şişli gerçekleşti. Bin yüz down sendromlu genç, çocuk ve aileleri bir araya geldi. Etkinlikte gençler ve çocuklar eğlendi. Aynı dertleri paylaşan aileler ise birbirinden destek aldı.

    Türkiye Down Sendromlu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü, Birleşmiş Milletler down sendromluların 21. kromozomu 3 adet olduğu için 21 Mart tarihinde Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan etmişti. Bu sebeple bu hafta içerisinde sürekli farkındalık etkinlikleri yapılıyor. Tüm dünyada yapılıyor, sadece Türkiye'de değil. Bizde Türkiye Down Sendromu Derneği olarak 16 Mart-21 Mart arası çeşitli illerde down sendromlu çocuğu olan ebeveynleri ve down sendromlu çocukları, gençleri bir araya getiren etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliğin amacı ailelerimizin ve çocuklarımızın bir araya gelerek büyük bir aile olduklarını hatırlamaları. Çünkü zaman zaman ailelerimiz kendilerini yalnız hissedebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow