Dozu aşılmış ilaçlama 2 cana mal oldu… Sanığa 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 20 Mayıs 2023'te evlerini ilaçlattıktan sonra Sandık ailesinin iki çocuğu Uraz ve Kayra rahatsızlanmış, bir gün sonra da yaşamını yitirmişti. İlaçlama firmasının sahibi Halil Kahraman'a indirim uygulanarak 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Küçücük iki can, üst üste gelen ihmallerin kurbanı olmuş, zehirlenerek yaşamlarını yitirmişti. Ev ilaçlama faciasında tutuklu sanık, 7 yıl 9 ay hapse çarptırıldı. İndirimli cezanın gerekçesi kararın sanığın geleceğine etkisi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Sandık ailesi, 20 Mayıs 2023'te çocukları 6 aylık Uraz ve 6 yaşındaki Kayra'nın evde rahatsızlandığını fark edip hastaneye götürmüş ancak iki çocuk kurtarılamamıştı.

Dozu aşılmış ilaçlama 2 cana mal oldu… Sanığa 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Şüpheli ölümlerin ardından inceleme başlatan ekiplerse iki çocuğun tarım ilacı nedeniyle öldüğü belirledi. İlaçlama şirketinde çalışan Halil Kahraman tutuklandı. Hakkında taksirle birden fazla ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı.

Ölümlerin ardından hazırlanan iddianamede ihmaller zinciri çıktı. Tutuklu sanık Halil Kahraman'ın evi iki kere ilaçladığı, 15 gün boyunca eve girilmemesi gerekirken sadece havalandırılarak girilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Ayrıca ilacın kullanım dozunu 10 kat aştığı ve ilacı kullanmaya yetkisi olmadığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Dozu aşılmış ilaçlama 2 cana mal oldu… Sanığa 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Halil Kahraman için bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölmesine ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan indirimli 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Cezanın gerekçeli kararında, "sanığın sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri takdiri indirim nedeni olarak değerlendirilerek sanığın 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow