DP Temsilciler Meclisi toplandı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde değişiklik yapılmasını istedi. Devlet başkanlığı ile parti başkanlığının ayrılması gerektiğini savunan Uysal, Hem Ak Parti'yi hem de CHP'yi eleştirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Demokratların bir araya gelmeye başladığını belirten Uysal sistem değişikliği önerisini dile getirdi, yargı bağımsızlığına vurgu yaptı.
Hedefinde hem iktidar hem de muhalefet vardı. Demokrasi ihtiyacının 1940'lı yıllardaki kadar belirgin olduğunu savundu.
Bugün yeni bir Misak-ı Milli ilan ediyoruz diyen Uysal, aralarında devlet başkanlığı ile parti başkanlığının ayrılması, yargı bağımsızlığı, siyasi partiler kanunun değişmesi, TRT, Anadolu Ajansı ve RTÜK yönetimlerinin meclisçe belirlenmesi gibi önerilerin olduğu 5 maddelik taleplerini sıraladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vali Gül izinsiz gösterilerde zarar gören Şehzadebaşı Camii'nde inceleme yaptı
Kaçakçıların hedefindeki çiçek: Olimpos Safranı!
Üzerinden 2 yıl geçti: En acı emanet!
Son Dakika! İmamoğlu’nun Tutuklanması ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı: Hukuki Süreç Nasıl İşleyecek?
Son Dakika! İşte Ekrem İmamoğlu'nun Cezaevi Süreci ve Tutuklu Hakları