hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ebrar Sitesi "A Blok" davası başladı

    KAYNAK DHA, CNN TÜRK

    6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 58 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi A Blok binasıyla ilgili dava başladı. Haklarında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenilen 3 sanık savunmasını yaptı. En dikkat çekeni ise sitenin kurucusu Tevfik Tepebaşı'na aitti... "Suçumun ne olduğunu anlamıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her blok için görülen davalar ardı ardına geliyor, Ebrar Sitesi sanıkları hakim karşısına çıkıyor.

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde bin 400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin A Blok’una ilişkin davanın görülmesine başlandı. 58 kişinin hayatını kaybettiği blok hakkında yargılanan 3 sanık, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmalarını verdi.

    Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı, A Blok'un bir kooperatif tarafından yapıldığını öne sürdü. "Ben bu kooperatifin normal bir üyesiyim, benim için "asli kusurlu" denmesi mümkün değil." dedi. "Suçumun ne olduğunu anlamıyorum" diye de ekledi.

    Sanık Atilla Öz de hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Kooperatifin kurucusu olmadığını, kendisinden önce 4-5 defa Yönetim Kurulu’nun değiştiğini ve 1995 yılında Yönetim Kurulu’na seçildiğini dile getirdi.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından A Blok için hazırlanan bilirkişi raporunun ise eksik ve hatalı olduğunu iddia etti.

    Ebrar Sitesi A Blok davası başladı

    Tutuklu sanıklardan Ahmet Doğan ise kendisinin de depremzede olduğunu, Ebrar Sitesi A Blok'un inşaatına başlandığı 1995 tarihinde Siirt'te öğretmen olarak görev yaptığını ve 1999 yılının sonuna kadar Kahramanmaraş'a hiç gitmediğini öne sürdü. "Benim bu bina ile ilgim ve alakam yoktur." dedi.

    Mahkemeye müşteki olarak katılan İsmail Korkmaz da binaların temellerinin su aldığını kimsenin de buna müdahale etmediğini söyledi. Korkmaz, ifadesinin devamında "Sanıklar 'binayı biz yapmadık' diyor ama biz inşaatlarla ilgili Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz ve Mustafa Timurbanga ile muhatap oluyorduk. Sonradan da Ahmet Doğan bunların arasına katıldı." dedi.

    Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Haziran'a erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow