hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bayramın ilk günü Edirnekapı Şehitliği'ne gelenler vatan uğruna, bayrak uğruna can veren şehitleriyle bayramlaşıyor. Onlar için bu bayram da hiç şüphesiz buruk geçiyor. CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, Edirnekapı Şehitliği'nden son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kiminin babası, kiminin evladı, kiminin de kardeşiydi toprağın altındaki. Bayramın ilk günü şehitliklerde yine hüzün vardı.

    Evladını kaybeden bir şehit annesi duygularını, “Enes benim oğlumdu ortanca oğlumdu. 19 yaşındaydı, vatani görevini yaparken bitirmişti zaten 6 ayı dolmamıştı bana söz verdi geleceğim dedi geldi” sözleriyle aktardı.

    Edirnekapı bu bayramda da şehit yakınları ile doldu taştı. Her mezar taşının başında hasret ve gurur bir aradaydı.

    Edirnekapı Şehitliğinde hüzünlü bayram

    “94'ün 8’inci ayın 20’sinde şehit oldu, her bayram geliyoruz ziyaret ediyoruz.” “Her bayram geliriz, bu bayram annem de yok sanki böyle daha da yalnız kalmışız gibi hissettim. Kardeşimi hiçbir zaman yalnız bırakmayız annem olsun, babam olsun.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazıları için yıllar geçti bazıları için sadece birkaç bayram oldu. Onların yürekleri hala bir alev topu. Eksik ve özlem dolu bir bayram sabahına uyandılar soluğu mezarların başlarında aldılar.

    “Daha 20 yaşındaydı Hakkari Şemdinli’de mayın patlaması üzerine şehit oldu maalesef.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow