hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efsane valinin oğlu CNN TÜRK'te seçim zaferinin sırrını anlattı: Rahmetli babam...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediye Başkanlığı'nı kazandı. MHP'den aday olan Yazıcıoğlu, seçim zaferinin sırrını CNN TÜRK'te anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Spiker Semiha Şahin'in sorularını yanıtlayan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

    BABASIYLA İLGİLİ HANGİ GERİ DÖNÜŞLERİ ALIYOR? 

    Gerçekten çok heyecan verici bir atmosferdi. Çok yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. Sonucunda da zaferle taçlandı, çok mutluyuz. Rahmetli babam 84 yılında gelip 89 yılında Tokat'tan ayrılmış. Bu süre zarfı içerisinde gerçekten bir çok insanla gönül bağı kurmuş. Bu gönül bağının da aslında bir taraftan da meyvesi var. Bu seçimde de çok ciddi bir ahde vefa örneği gösterdi Tokatlı hemşerilerimiz. Bize de çok büyük bir sorumluluk ve ağırlık katıyor bu süreç. Rahmetlinin temas etmediği neredeyse kimse kalmamış o dönemle alakalı.

    Efsane valinin oğlu CNN TÜRKte seçim zaferinin sırrını anlattı: Rahmetli babam...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RAHMETLİNİN BIRAKTIĞI EN BÜYÜK MİSYON VE MİRAS..."

    Babamın büyük bir mirası var burada. herkesin gönlüne girmiş. Biz de önce bu seçim zaferiyle insanların gönlüne girdik. İnşallah gönlünde de kalmayı devam ettiririz. Rahmetlinin bıraktığı bence en büyük misyon da miras da bu olacağını düşünüyorum. Bu ahde vefayı devam ettirmek de asli sorumluluğumuz. İnşallah bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

    Efsane valinin oğlu CNN TÜRKte seçim zaferinin sırrını anlattı: Rahmetli babam...

    "İLK İCRAATİMİZ BU NOKTADA OLACAK"

    Tokat malum yani bu coğrafya deprem riski barındıran bir yer. Ben de Erzincan depreminde vali bey de biliyorsunuz rahmetli orada görev yapıyordu, ben de oradaydım. Bu yüzden bu deprem psikolojisini ve depremin ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Malum çok ciddi de bir deprem yaşadık ve Türkiye ciddi anlamda bu konuda çok büyük sıkıntılara maruz kaldı ekonomik manada da ve çok ciddi kayıplar verdik. Allah rahmet eylesin bütün kaybettiğimiz vatandaşlarımız, yurttaşlarımız için. Burası deprem riski barındıran bir yer. O yüzden bizim en büyük önceliğimiz kentsel dönüşüm olacak. Bu kentsel dönüşüm konusunda adım adım özellikle Tokat'ın tarihi yerlerine, kadim yerlerine de estetiğine de dikkat ederek hızlı bir şekilde bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmeyi arzu içerisindeyiz. Tabii kentsel dönüşüm demek sadece binaların yenilenmesi demek değil malum. Kentsel dönüşüm demek şehrin de nefes alması demek. Şehrin yenilenmesi demek, yeni bir altyapı demek, yeni yollar demek, yeni sosyal alanlar demek. Bu konudaki iradeyi biz hızlı bir şekilde ortaya koyacağımızı zaten seçim sürecinde de seçim vaatlerimizde de söyledik. Bence bizi hem zor bir süreç büyük de bir sorumluluk bekliyor. İlk icraatımız bu noktada olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "MHP'YE DAHA ÖNCE NASİP OLMAMIŞTI, TARİH YAZDIK"

    Ben Tokatlı değilim, Malum bir devlet memuru çocuğuyum. Birçok yerde eğitim hayatıma devam ettim. Tokat'ta ilkokul yıllarım geçti. Ama Tokat'ta benim hayata, özellikle eğitim hayata başladığım yıllar. O yüzden benim için de kıymetli. Seçim süreci çok yoğundu. Gerçekten gece gündüz çalıştık. Özellikle vekilimiz Sayın Yücel Bulut'a da buradan çok teşekkür etmek istiyorum. İl başkanımıza da bütün teşkilatımıza da. Çok ciddi bir özveriyle gayretle çalışıldı. Bence doğru mesajlar verilmiş ki sonuç bu çıktı. Büyük de bir fark oldu malum ve Milliyetçi Hareket Partimizin de tarihinde büyük bir zaferle taçlandı bu süreç. Tokat merkez hiçbir zaman Milliyetçi Hareket Partisi'ne bu süreçte nasip olmamıştı. Bizimle beraber bu süreçte gerçekleşmiş oldu. Bence bir tarih yazdığımızda düşünüyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YOLA BUNU BİLEREK ÇIKTIM"

    Bu süreç beni hiç zorlamadı. Çünkü ben burada evimdeydim. Bütün çalışanlar benim ailemin bir parçası haline dönüştü. Müthiş destek verdiler. Tokat'ın her mahallesinde, her yerinde evim olduğunu bilerek bu yola çıktım. O yüzden beni hiç zorlamadı. Çünkü burası babamın bana miras bıraktığı bir yerdi. Tokatlılar da bu ahde vefayı gösterdiler ve evlerini sonuna kadar açtılar. Her ev benim evim oldu ki sonuçta böyle oldu. Ve biz de bu süreci zaferle sonuçlandırdık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efsane valinin oğlu CNN TÜRKte seçim zaferinin sırrını anlattı: Rahmetli babam...

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow