hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ'da çevre illerden de hissedilen 4.7 büyüklüğünde deprem

    KAYNAKDHA - İHA

    Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkiler depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını açıkladı. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz de bölgede bulunan fay hattında riskli alanları ve daha büyük depremler için riskin söz konusu olup olmadığını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 03.25’te Elazığ kent merkezinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 13.83 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Batman'da da hissedilirken, ilk belirlemelere göre şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

    Elazığda çevre illerden de hissedilen 4.7 büyüklüğünde deprem

    VALİ TORAMAN: BİRİMLERİMİZE İNTİKAL EDEN İHBAR YOK

    Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir ihbarın gelmediğini ifade ederek, "Kıymetli hemşerilerim, meydana gelen deprem nedeniyle şu ana kadar ilgili birimlerimize intikal eden herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Geçmiş olsun" dedi.

    Elazığda çevre illerden de hissedilen 4.7 büyüklüğünde deprem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VALİLİKTEN AÇIKLAMA

    Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada da "Deprem sonrası 03.45 itibariyle ilimizdeki AFAD, 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir" denildi.

    AFAD: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

    AFAD tarafından depreme ilişkin yapılan açıklamada ise "Elazığ ilimizde saat 03.25’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow