Elektrikli oto ustaları yetişiyor
Türkiye ve dünyada otomobilin geleceği elektrikli otomobiller olacak. Sanayilerde de elektrikli araç ustalarının olması için adımlar atılıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın açtığı yetkinlik merkezinde eğitim verilmeye başlandı. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve kameraman Yasin Kamaloğlu'nun haberinde.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Fosil yakıtlı araçlar yerini yavaş yavaş elektrikli olanlara bırakıyor. İstanbul Ticaret Odası yetkinlik eğitim merkezinde verilen elektrikli araç bakım eğitimi ile ustalar yetiştirilecek. Dünyada elektrikli araç pazarı hızla büyümeye devam ediyor. 2030 yılında 145 milyon elektrikli aracın olması öngörülüyor. Usta adayları ise, elektrikli araçların parçalarını ve nasıl çalıştığını simülasyonlar yardımıyla öğrenme şansı buluyor.
Eğitim alan elektrikli otomobil usta adayları, konvansiyonel otomobillerin yanında artık elektrikli otomobilleri de tamir etme şansı yakalamış olacak. Yenilikçi teknolojilerle birlikte karbon salınımı da azalacak. 2023’te TOGG ile birlikte Türkiye’deki elektrikli araç sayısının da artması bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası
Adım adım Terörsüz Türkiye! Yeni süreç nasıl işleyecek? Abdulkadir Selvi yazdı...
HABER... Terörsüz Türkiye için kritik eşik aşıldı! Önceki süreçlerden farkı ne?
Havada panik dolu anlar! Pilot acil durum deklare etti