Emine Erdoğan'dan hayata bağlayan ilmek: Pazırık Halısı depremzedeler için satıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TİKAD'ın "Hayata Bağlayan İlmekler Projesi" tanıtım programına katıldı. Emine Erdoğan'ın ilmek attığı Pazırık Halısı, geliri depremzede kadınlara bağışlanmak üzere açık artırmayla satıldı.
DEPREMZEDE KADINLAR BİR ARAYA GELDİ, HALI DOKUDU
Depremzede kadınlar bir araya geldi, yaralarını ilmek ilmek sardı... 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgedeki kadın istihdamını artırmak, kadın emeğiyle üretilen ürünleri dünyaya tanıtmak için Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'dan bir araya gelen kadınlar, "Su, Ateş, Hava ve Toprak" isimlerini verdikleri 4 halı işledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği TİKAD tarafından düzenlenen "Hayata Bağlayan İlmekler" projesinin tanıtımına katıldı. Afet sonrası süreçlerde kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Erdoğan, kültürel mirasın korunmasının toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Atölyelere katılan kadınlarımızın her biri çok değerli hocalarımızdan aldıkları derslerle zanaat ustaları olarak yetiştiler. Ellerinden çıkan halılardaki her bir ilmeğin, umudun, ayağa kalkmanın ve yeniden başlamanın hikayesini anlattığını düşünüyorum.''
''Kültürel mirasın korunması ve zanaatların yaşatılması, gündelik yaşama hızla geri dönmenin anahtarıdır. TİKAD'ın 'Hayata Bağlayan İlmekler' projesi bir meseleyi tüm yönleriyle ele almanın ve geniş bir perspektifin başarılı bir örneğidir." dedi.
Halı dokuma ustası Raziye Başeğmez: "Her bölgede atölyeler kurdum. Amacım arkadaşlarımızın kalbine dokunup acılarına ortak olmak. Aslında hem meslek öğrendiler, aile bütçelerine katkıda bulundular, hem de psikolojik olarak ruhlarına çok iyi geldi." dedi.
Depremzede Elif Oğuz: "Biz o süreçte kooperatifi kurduk, o endişeyle, korku, ürkeklik, 'Ne olacağız?,' 'Nasıl olacağız?' o psikoloji ile hanımlara ilmek ilmek dokutarak halı kursunu açtık. Bu stresi, bu zor günleri atlatmaya çalıştık." dedi.
TİKAD üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul: "Depremden etkilendikten sonra o süreçte de insanların iyileşebilmesine tanık olmaya çalıştıktan sonra, 'Ne yapabiliriz?' ile yola çıkıp yıllardır bu toprakların ürettiği halı ve el sanatını kadınlarımıza tekrar kazandırmak istedik."
PAZIRIK HALISI DEPREMZEDELER İÇİN SATILDI
Etkinlik kapsamında, sanatçılar tarafından tasarlanan ve depremzede kadınlar tarafından dokunan halılar açık artırmada satıldı. Geliri depremzede kadınlara bağışlanan müzayedede, Emine Erdoğan da Pazırık Halısı'na ilmek attı.
Emine Erdoğan, "Deprem illerindeki kadın kooperatifini destekleyerek halı dokumacılığını yaşatma girişimlerini yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Programa İstanbul Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören ile çok sayıda sanatçı ve iş insanı katıldı.
Etkinlik, Antakya Medeniyetler Korosu'nun performansıyla sona erdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...