hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet'in görüntü kaydı yasağı genelgesine iptal

    KAYNAKCNN TÜRK

    Toplumsal olaylarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, polislerin görüntülerinin alınmasını yasaklayan genelgeye ilişkin karar, Danıştay tarafından iptal edildi. İçişleri Bakanlığı ilgili kararı il ve ilçe emniyet müdürlüklerine duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'ses ve görüntü kaydı alınmasına ilişkin genelgesinin iptaline karar verdi.

    Genelge ile toplumsal olaylarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polislerin görüntülerinin alınması yasaklanmıştı. Yeni kararı İçişleri Bakanlığı ilgili kararı il ve ilçe emniyet müdürlüklerine duyurdu.

    Emniyetin görüntü kaydı yasağı genelgesine iptal

    Emniyet Genel Müdürlüğü, genelgeyi 27 Nisan 2021’de yayımladı. Genelge polislerin kamusal alanda ‘görevlerini yaparken’ ses ve görüntü kaydının alınmamasını içeriyordu.

    Bunun üzerine genelge iptal talebiyle yargıya taşındı. Danıştay 10. Dairesi, yasal dayanağı sorgulanan genelge hakkında “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

    Emniyetin görüntü kaydı yasağı genelgesine iptal

    Danıştay, genelgeyle basın özgürlüğünü kısıtlayıcı yönde yasa koyucu yerine kural ve sınırlamalar getirmeye çalıştığına vurgu yaptı. Genelgeyi anayasaya aykırı buldu. Kararda, temel hak ve özgürlüklerin ancak kanunla sınırlandırılabileceği, yasama yetkisinin de Meclis olduğu ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow