Engeli ona 'engel' olamadı
Tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdürüyor. Buna rağmen halterde başarıdan başarıya koşuyor. Milli Sporcu Faruk Öztürk, halterde Dünya Şampiyonluğuna kadar yükseldi. Hedefiyse Olimpiyat Şampiyonu olmak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
22 yaşındaki Milli Halterci Faruk Öztürk, Antalya'da yaşıyor. İki aylıkken geçirdiği ameliyat sonrası felç kaldı. Hayatını bedensel engelli olarak sürdürdü.
İlkokula annesinin sırtında giden Öztürk, tekerlekli sandalye alınmasıyla eğitim hayatının yanı sıra spora yöneldi.
HİÇ DURMADAN ÇALIŞTI
2014 yılında Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takım Forması giydi. 2015'te ise Macaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da kaldırdığı 160 kiloyla rekor kırarak şampiyon oldu.
2017 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda 107 kiloda, kaldırdığı 180 kiloyla Dünya ve Avrupa rekoru kırarak başarılarına yenilerini ekledi.
Öztürk'ün sıradaki hedefiyse Olimpiyat Şampiyonluğu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)