Erdoğan'dan Gaziantep ve 'canlı bomba' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep saldırısıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Saldırıyı düzenleyen canlı bombanın 12-14 yaşlarında olduğunu açıkladı. Saldırıda DAİŞ izlerinin görüldüğünü belirten Erdoğan, ölü sayısının 51 olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu." diye konuştu. Erdoğan şu sözlerle devam etti:
- Şu an itibariyle Valiliğimiz, emniyetteşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir.
- Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmaksuretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terörnereden gelirse gelsin bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKKolabilir, DAİŞ olabilir, Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsibizim için terör örgütüdür. Bunların dini, milleti, vatanı, söz konusu değildir.Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizleel ele omuz omuza bunların üzerine gideceğiz.
- Temenni ederim ki bundan sonra bu tür şeylere inşallah rastlamayız. Yine temenni ederim ki bu gafiller aynı yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. Çünkü ben ne silahlı kuvvetlerimizi ne de polis teşkilatımızı bunlardan tamamen arındırılmış olarak şu anda bile kabul etmiyorum. Onun için çalışmalarımız aynen devam ediyor, yargıda, devletimizin kurumlarında, çünkü bunu temizleyeceğiz. Burada kararlılığımız kesindir. Bu kanun hükmündeki kararnamelerle attığımız adımlar hepsi bunlara yöneliktir.
- Biz bugüne kadar Amerika'nın bizden istediği, istedikleri suçlularla ilgili, 'bize belge gönderin, bilgi gönderin, ondan sonra veririz' böyle bir şey asla söylememişizdir. İstedikleri teröristleri kendilerine vermişizdir. Şimdi burada da çok açık, net, Milli Güvenlik Kurulumuzun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi, bilgiyi kendilerine sunacağız ve hala burada 'gerçekten bu mudur fail' gibi bir yaklaşım, tabii bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum çarşamba yapacağımız görüşmelerde inşallah bunları aşarız.
- Siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinden ki bu meclis de gazi meclistir. Bu meclisimizin nasıl bombalandığını biliyorsunuz, ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu meclis kendine saldırma cüretini gösteren bu teröristlere karşı da her türlü yaptırımı, bunun kararını alma, inşallah kararlılığındadır. Sayın Meclis Başkanımız o gece ortaya koydukları tavırla ve o gece yine kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekilimizin hemen parlamentoya gelmeleri suretiyle de dünya demokrasisine oradan güzel bir ders vermişlerdir. Temenni ederim ki Batı bunlardan nasibini alır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YKS Nedeniyle BUGÜN Toplu Taşıma Ücretsiz mi? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!