Erdoğan'dan Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirme çağrısı
Milletvekillerine verilen iftarda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konu var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre, bir numara, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki iftar programında milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, "Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre, bir numara, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü Parlamento'nun şu andaki çalışmasına adeta mevcut iç tüzük ilkellik getiriyor, bu ilkellikten kurtulmamız lazım. Türkiye Cumhuriyetine, Türk halkına böyle, masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor. Tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor" dedi.
Diyarbakır polisi alarmda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleriyle mücadelenin süreceğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi kararlıkla sürdüreceğiz. Devletin teröriste demir yumruğunu, mağdur olan bölge halkına da şefkatli yüzünü gösterecek, tüm önlemleri alarak huzur ve güven ortamını tesis edip, güçlendireceğiz. Suriye sınırlarımızda ülke ve millet olarak geleceğimizi tehdit edecek bir oluşuma, siyasi, diplomatik, askeri tüm imkanlarımızı kullanarak sonuna kadar karşı çıkacağız. Kim olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde böyle bir oluşuma Türkiye olarak asla müsaade edemeyiz. Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi, altını çizerek söylüyorum, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O yerli ve milli duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok '3 binlere kadar bekler.', şudur budur vs. bizim kimse tahammülümüzü test etmesin." şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN Toplu Taşıma Ücretsiz mi? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
Antalya YKS'de son dakika heyecanı: Takısı yüzünden sınavı kaçırdı, maraton gibi sınav günü
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı