hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan yerel seçim değerlendirmesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    AK parti, yerel seçimin ardından kritik bir Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı yaptı. O toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına tarihi mesajlar verdi. Erdoğan'ın mesajlarına AK Parti’ye dönük öz eleştiriler dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda a takımına ve partililere net mesajlar verdi.

    Alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti seçmeninin sandığa gitmediğini vurguladı. Mevcut durumda hem Genel Merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu söyledi. Aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini özellikle vurguladı.

    Kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan hayat pahalılığı ve enflasyonun seçim sonuçlarda etkili olduğunu vurguladı. MYK’da Erdoğan’ın vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme getirdiği de gelen bilgiler arasında.

    Parti yönetimi, teşkilatlar ve belediye başkanlarında görülen olumsuz tutumlardan kurtulmanın öneminin altını çizdi.

    Erdoğan, AK Parti’nin vatandaşla arasına duvar öremeyeceğini vurguladı. Hangi konumda olursa olsun millete karşı olumsuz tutumlarda bulunanların hesap verme sorumluluğundan kaçamayacağını net bir biçimde belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti yönetimi, Cumhur İttifakı partilerinin rekabet ettiği ve bu nedenle CHP’nin kazandığı Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi illerin durumunu da ayrıca değerlendirilecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünüyor. Bu tablonun suçunun millete atılamayacağını, AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneğinin asla olmadığını belirttiği öğrenildi.

    Kaynaklara göre, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını söyledi. Nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 yıllık zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyeceğini söylediği de öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow