hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın diplomasi trafiği yoğun

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Nisan'da Irak'a, 9 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Cumhurbaşkanı'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i de Ankara’da ağırlaması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasi trafiği hızlanacak. Erdoğan, 22 Nisan’da Irak’a, 9 Mayıs’ta da Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Nisan’dan itibaren yoğun diplomatik temaslar gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hem yurt dışı ziyaretler yapılacak hem de yabancı konuklar Ankara’da ağırlanacak.

    22 NİSAN'DA IRAK'TA 

    Erdoğan, en son 12 yıl önce başbakanlığı döneminde ziyaret ettiği Irak’a 22 Nisan’da gidecek. Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yapacağı görüşmelerde terörle mücadele ve kalkınma yolu projesi masada olacak.

    ABD I İLK RESMİ ZİYARET

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer önemli ziyareti ise 9 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne olacak. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden tarafından resmi törenle karşılanacak. Böylece Biden’ın başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştirmiş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan Biden ile en son Temmuz 2023’te Litvanya’daki NATO zirvesinde yüz yüze görüşmüştü.

    Erdoğan-Biden görüşmesinde gündemde Türkiye’nin F-16 tedarik süreci olacak. F-16’ların daha çabuk teslim edilmesi için yapılabilecekler ele alınacak. Türkiye’nin F-35 projesi kapsamında ödediği 1.4 milyar doların mahsuplaşılması da müzakere edilecek.

    TERÖR İLE MÜCADELE

    Türkiye’nin, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörle mücadelesi ikilinin gündeminde olacak. Suriye’de DEAŞ’la mücadele bağlamında Türkiye ile eşgüdüm halinde adımların atılması ve PYD-YPG’ye verilen desteğin kesilmesine dönük mesajların Amerikan tarafına verilmesi bekleniyor. Gazze’de akan kanın durdurulması için alınabilecek tedbirler de masada olacak.

    LİDERLER ANKARA'DA AĞIRLANACAK

    Öte yandan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i de Ankara’da ağırlaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow