Erdoğdu: Kontrollü darbe tezi doğrulandı
Darbe Araştırma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Cuma günü açıklanan taslak raporu eleştirdi. "Bu, siyasi ayağın gizlendiği bir aklama ve saklama raporudur" diyen CHP'li milletvekilleri, kontrollü darbe iddiasının güçlendiğini öne sürdü.
15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunun CHP'li üyeleri, komisyon başkanı Reşat Petek'in açıkladığı 643 sayfalık taslak çalışma raporunu "kara leke" olarak niteledi.
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP'li komisyon üyeleri, raporla 15 Temmuz'un siyasi ayağının ve karanlık noktalarının gizli tutulmaya çalışıldığı yorumunu yaptı. CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu'nun hedefinde komisyon başkanı Petek ve AK Partili üyeler de vardı.
CHP'liler eski genelkurmay başkanları İlker Başbuğ, Işık Koşaner ve eski MİT müsteşarı Emre Taner'in komisyona verdiği bilgilerin rapora yansımadığını, 2002-2013 yılları arasında AK Parti - cemaat ilişkilerine yer verilmediğini savundu. Birçok sorunun yanıtının verilmediği vurgulandı.
Komisyon ek süre vermezse, CHP'li üyelerin rapora muhalefet şerhlerini 5 iş günü içinde hazırlaması gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!