Evlat nöbetinde 42. kavuşma

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Diyarbakır'daki evlat nöbetinden sevindiren bir haber daha geldi. Nöbet tutan Akdaş ailesi de evladına kavuştu. 8 yıl önce dağa kaçırılan Mehmet Akdaş, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Kavuşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

8 yıllık özlemle sarıldılar birbirlerine. Evlat nöbetindeki 42. buluşma gerçekleşti.

Diyarbakır'da uzun süredir devam eden evlat nöbetine 292. aile olarak katılan Gülperi ve Esat Akdaş çifti, 8 yıl önce dağa kaçırılan oğullarına kavuşmanın hayaliyle yaşıyordu.

Evlat nöbetinde 42. kavuşma

28 yaşındaki Mehmet Akdaş, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışması sonucu terör örgütünden kaçtı. Akdaş, Şırnak'ta Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır Valiliği'nde gerçekleşen görüşmede, aile yıllar sonra kavuştukları evladına sarılıp gözyaşı döktü. 2023'te teslim olan örgüt mensubu sayısı 43'e, Diyarbakır annelerinden evladına kavuşan aile sayısı ise 42'ye yükseldi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow


 
 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow