hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ezgi Apartmanı, 6 Şubat'ta 35 kişiye mezar olmuştu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında sanıkların yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan müteahhit İse kalitesiz beton kullandığı iddialarını reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kolon kesildi, kalitesiz beton kullanıldı iddialarını reddetti. "Malzemeden çalmadım yurt dışından nervürlü demir getirdim" dedi. 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'nın müteahhidi kendini böyle savundu. Kahramanmaraş'taki 10 katlı Ezgi Apartmanı 6 Şubat depremlerinde daha ilk sarsıntıda yıkıldı. Enkazda 35 kişi can verdi zemin kattaki pastanede kolon kesildiği, servis asansörü için projeye aykırı olarak boşluk açıldığı belirlendi. Ön ve yan cephelere eklenti yapılırken, betonun kalitesiz olduğu tespit edildi.

    Ezgi Apartmanı, 6 Şubatta 35 kişiye mezar olmuştu

    "MALZEMEDEN ÇALMADIM" DEDİ

    İddianamede binanın çökmesinin sorumlusu olarak gösterilen işletme sahibi iki kişi ve tadilatı yapan usta hakkında 876'şar yıla kadar hapis cezası istendi. Apartmanın müteahhidi ve fenni mesulü için de 22 buçuk yıla kadar hapis talep edildi. Davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık müteahhit ifadesinde; ''Binanın projesini nervürlü demire göre yaptırdım, alt kattaki pastanede binanın statiğini etkileyecek tadilat yapıldığı için bina yıkıldı.’’ dedi. Binanın yıkılmasında pastanede tadilatı yapan kişiyi suçladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ezgi Apartmanı, 6 Şubatta 35 kişiye mezar olmuştu

    35 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

    Savcı mütalaasında firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilerek duruşma 3 Mayıs'a ertelendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow