Gazze’de soykırımın son perdesi mi? | Uzman isim yorumladı: 'Nihai hedef endişe verici'
İsrail’in aylardır süren Gazze saldırıları soykırım boyutuna ulaştı. Barış görüşmeleri Doha’da yeniden başlasa da, İsrail yeni kara harekâtına başladı. Dış Politika Analisti Yeliz Albayrak, uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirerek, İsrail’in nihai hedefinin Gazze’yi tamamen boşaltmak olduğunu söyledi. Dünya, Rusya-Ukrayna ateşkesi için seferberken Gazze'deki soykırım görmezden mi geliniyor?
İsrail, aylardır Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Soykırım boyutuna varan saldırılarda kadın ve çocuklar dâhil olmak üzere binlerce kişi hayatını kaybetti.
Son günlerde barış görüşmeleri yeniden başlatıldı. Hamas ve İsrailli yetkililer, Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geldi. Dünya, Gazze’de ateşkes ihtimalini konuşurken; İsrail, yeni bir saldırı başlattığını duyurdu.
Dış Politika Analisti Yeliz Albayrak
“Güvenli alanları da bombalıyorlar, buraya geçişteki yolları da bombalıyorlar. Hastaneler, gazeteciler, okullar, Birleşmiş Milletler binaları... Hedef ayırt etmeden, gözetmeden bombaladıkları için nihai olarak nerede duracakları açıkçası endişe verici. Daha önce de yerlerinden edildiler. Bu insanlara Nakba’yı hatırlayalım... 1940’larda Arap-İsrail savaşları başladıktan sonra topluca yerlerinden edildiler, sürüldüler. Bugün de topluca soykırıma uğruyorlar. O zaman da uluslararası kamuoyu çok etkili olmamıştı. Birleşmiş Milletler etkili olmadı. Bugün geldiğimiz tabloda, hiçbir şekilde geri çekilmeyen, her ne kadar masaya yeni anlaşmalar getirilse de sürekli bahanelerle geri adım atan ve soykırımına devam eden bir İsrail var, maalesef.”
Gazze’deki soykırım görmezden mi geliniyor? İsrail’in nihai hedefi ne?
“İsrail, ‘Buraları tamamen boşaltacağız’ diye uyarılar yaptı insanlara. ‘Buraları terk edin’ deniliyor. Artık tamamen bombalanacak, istimlak edilecek, dümdüz edilecek... Söyledikleri bu.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Miras kavgası cinayetle bitti! Kardeşini yaralayıp yengesini öldürdü
Diyarbakır’da korkunç olay! Baba ve oğlu, elleri bağlandıktan sonra kamyonetin içinde ateşe verildi
Kağıthane'de şoke eden olay:. Tetikçi tutup eşinin dükkanını kurşunlattı | İşte o anlar...
THY’den 19 Mayıs’a Özel Uygun Fiyatlı Yurt İçi Bilet Kampanyası
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha önce hiç görülmemiş video görüntüleri ortaya çıktı