hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazzeli doktor yaşananları CNN TÜRK'e anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'ye saldırıları 7 Ekim'den beri sürüyor. O saldırılarda kullanılamaz hale gelen yerlerden biri de Şifa Hastanesi’ydi. Şifa Hastanesi’nde 23 yıldır görev yapan kadın doğum uzmanı Fadia Malhis, CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın'a o bölgede yaşananları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze’ye saldırıları 7 Ekim'den beri devam ediyor. Saldırılar sonrası Gazze'nin büyük bölümü hasar aldı. Bombardımana maruz kalan yerlerden biri de Şifa Hastanesi’ydi.

    Fadia Malhis, Şifa Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak 23 yıldır görev yapıyor, her gün yeni bir bebeğin dünyaya gelmesine şahit oluyordu.

    Gazzeli doktor yaşananları CNN TÜRKe anlattı

    Ancak 7 Ekim 2023 günü İsrail Gazze'ye savaş uçakları ve topçu ateşleriyle saldırmaya başladı. Binlerce çocuk annesiz, babasız ve evsiz kaldı.

    “Şifa Hastanesi’nde çok kötü bir senaryo işkence altında bombardıman altında oldu. Kuzeyde ve şimdi de güneyde çok üzücü katliam, soykırımı bir saldırıdır. Maalesef 7 Ekim’den beri binlerce şehidimiz oldu.”

    Gazzeli doktor yaşananları CNN TÜRKe anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in 7 Ekim’den bugüne Gazze’ye devam eden saldırılarında resmi rakamlara göre 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti 80 binden fazla kişi de yaralandı.

    Doktor Fadia Malhis, o saldırılarda Şifa Hastanesi’ndeydi. “7 Ekim’den sonrası tabii ki çok saldırı altında kaldık. Elektriksiz, susuz, yardımsız kaldık. İmkanlarımız yoktu çünkü kuşatma altındaydı. Ondan sonra kasımda ilk kuşatma altında çok zarar gördü Şifa Hastanesi ilk saldırıda.”

    Günlerce devam eden tehditlerin ardından İsrail, Şifa Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi de bombaladı. Gazze'nin diğer bölgeleri gibi Şifa Hastanesi de kullanılamaz hale geldi. Hastanede yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

    Gazzeli doktor yaşananları CNN TÜRKe anlattı

    “Güneş enerjisiyle çalışabiliyorduk çünkü akaryakıt kuşatma altında izin vermiyor kuzeyde.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malhis, bombardımanda evini, arabasını ve akrabalarını kaybetti, Türkiye'ye dönüş yolunda ise 6 kere saldırıya uğradı. İsrail askerleri oğlunu alıkoyup işkence etti, gazetecilik yapan damadından ise aylardır haber alınamıyor.

    “Tüm hatıralarımızı oradaydı evlerimiz, muayenehane, çalıştığım hastane sevdiğim hastane, benim ofisim her şeyim oradaydı ne yazık ki hepsi gitti, uçtu yok oldu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow