Gökçeada Belediye Başkanı tutuklandı

Gökçeada Belediye Başkanı tutuklandı

Çanakkale'ye bağlı Gökçeada'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında 6 kişi gözaltına alınmıştı. İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanlığı, Ünal Çetin'in görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

31 Ocak sabahı düğmeye basılmış, Gökçeada Belediyesi'ne yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. İYİ Partili Belediye Başkanı'nın da aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, belediye imar müdürü, bir kamu çalışanı ve 2 müteahhit gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda eski Gökçeada İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem de gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Saatler süren ifade işlemlerinin ardından savcılık, 6 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kamu çalışanı ve 2 müteahhit adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Gökçeada Kaymakamlığı, tutuklanan Belediye Başkanı Ünal Çetin'in ve fen işleri müdürünün tedbiren görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.