Gökçeada Belediye Başkanı tutuklandı
Çanakkale'ye bağlı Gökçeada'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında 6 kişi gözaltına alınmıştı. İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanlığı, Ünal Çetin'in görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
31 Ocak sabahı düğmeye basılmış, Gökçeada Belediyesi'ne yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. İYİ Partili Belediye Başkanı'nın da aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, belediye imar müdürü, bir kamu çalışanı ve 2 müteahhit gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda eski Gökçeada İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem de gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Saatler süren ifade işlemlerinin ardından savcılık, 6 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kamu çalışanı ve 2 müteahhit adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan Gökçeada Kaymakamlığı, tutuklanan Belediye Başkanı Ünal Çetin'in ve fen işleri müdürünün tedbiren görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı