''Gonca'' Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı! ''Bu kapıdan giren bireyler hayata hazır halde çıkıyor''
Engelli bireylerin hayata karışması ve engelleri aşması için yerel yönetimlere de büyük görev düşüyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'ni hizmete açtı. Bu merkezde spordan sanata birçok alanda verilen eğitimlerle meslek sahibi de olacaklar
SPORDAN SANATA BİRÇOK EĞİTİM DALI VAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi "Gonca"yı hizmete açtı. Merkezde özel gereksinimli bireyler yalnızca destek almıyor, sanatla, sporla ve meslek eğitimleriyle hayata hazırlanıyor.
"Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi", özel gereksinime sahip bireylerin hayata karışması, sosyalleşmesi, sanat dallarında kendilerini geliştirmesini sağlamayı hedefliyor.
"HAYATTA BEN DE VARIM DİYEN BİREYLER BURADALAR"
Merkez hakkında açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Burası bir Engelsiz Yaşam Merkezi'nden daha fazlası. Gonca nasıl gülün başlangıcıysa, goncadan güle geçiyorsak, burada, Engelsiz Yaşam Merkezi'nden de hayatın çeşitli alanlarına açılan kapılar inşa edildi. Bir kapıdan giriyorsunuz, markette alışveriş yapmayı, belki çalışmayı beceren bir çocuk hikayesi görüyorsunuz. Bir kapıdan giriyorsunuz, evinde kendi kahvesini yapabilmeyi beceren veya annesine kahve yapıp, ikram edebilen bir çocuktan, buradaki bir kafede barista olarak çalışabilecek bir gencin hikayesiyle buluşuyorsunuz. Öbür yanda bir kapıdan girdiğinizde, bir spor branşında bir şehirde, ülkede ya da uluslararası bir aktivitede spor yapabilecek olan bir sporcunun hikayesiyle buluşuyorsunuz. ‘Hayatta ben de varım’ diyen, hayatın engellerine karşı mücadele eden bireylerle buluşuyorsunuz. Müzikte, edebiyatta, sanatta, ‘Ben de varım’ diyor; bütün engelleri ortadan kaldırıyor. Mücadele azmini asla elinden bırakmıyor; devam ediyor” dedi.
Aileler de unutulmadığını söyleyen Büyükakın, “Burası bir yaşam merkezi; rehabilitasyon merkezi değil. İçinde rehabilitasyon da olan, içinde tüm yaş grubundan, tüm engel grubundan bireylerin olduğu ama ailelerinin de olduğu ve hidroterapisinden psikolojik desteğine, müzikle eğitiminden hayatın içinden pencerelere açılan bölmelerin de olduğu topyekûn bir yaşam alanı” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... AKOM’dan Uyarı Geldi: Afrika Sıcakları İstanbul’u Kavuracak! Termometreler 40 Dereceye Ulaşacak…
MEMUR YARI ZAMANLI ÇALIŞMADA SAAT VE ÜCRET DETAYI! Memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı ne zaman başlayacak, kimleri kapsıyor?
BİR CANİNİN PORTRESİ: Bitcoin zengini, polislikten atılma, kabarık suç dosyası...
SON DAKİKA HABERLERİ... Erdoğan duyurdu! A'dan Z'ye detaylar belli oldu: Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı neler getiriyor?
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI: İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli alımı 2025 ne zaman, şartları neler?