Gümrükte "Milli Tarama Sistemi" dönemi
Gümrüklerde Milli Tarama Sistemi, MİLTAR dönemi başlıyor. Yurt dışı muadillerinden daha ucuz ve etkili olan sistemin tanıtımı Ankara’da gerçekleşti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sistemin dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Araçlar, konteyner ve tırlar milli sistemle taranacak. Yasa dışı silah, mühimmat ve uyuşturucu gibi maddeler tespit edilecek. Hem dışa bağımlılık sona erecek hem de gümrükler daha güvenli olacak.
Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Başkanlığının ortak girişimiyle Ankara’da bir firma yüzde 70 yerlilik oranı ile milli tarama sistemi MİLTAR'ı geliştirdi.
İlk sistem geçen yıl İzmir Alsancak limanında kullanıldı. Milli sistem hem yurt dışındaki muadillerinden daha iyi performans gösterdi, hem de pek çok yakalamanın yapılmasını sağladı. Daha fazla üretim kararı alındı.
Bu kapsamda Ankara’da milli tarama sistemlerinin üretildiği tesislerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.
Muş, “Dışa bağımlılığın azaltılmasında dönüm noktası. Önemli yakalamalar yapılmış ve yerli milli cihazlar yüksek kabiliyetlerini ispatladı.” sözlerini kullandı.
İsmail Demir ise yeni müjdeler vereceklerini söyledi ve “Sadece son 2 haftada Anadolu gemisi teslim, imece uydu, insansız deniz aracı torpido, yerli helikopter GÖKBEY yerli motor uçuşu, Altay tankı teslim önümüzdeki günlerde yeni müjdeleri vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...