Güvenlik için taksilerde zorunlu hale geldi!
1 Mart’tan itibaren taksilerde kamera ve acil durum butonu zorunlu olacak. Amaç hem şoförlerin hem de yolcuların güvenliğinin artırılması olacak. Kamera sistemi bulunmayan taksiler, bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacak ve araç muayenelerinde vize alamayacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Son zamanlarda taksicilere yönelik gasp ve şiddet olayları arttı. Bu durumun önüne geçebilmek içinde 1 Mart 2025 itibariyle taksilerde acil durum butonu ve kamera zorunlu hale gelecek. Eğer araçta bunlar yoksa o araç trafiğe çıkamayacak.
Aslında bu düzenleme İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Kasım 2024'te yürürlüğe girmişti. Taksi şoförlerine yönelik artan şiddetin önüne geçmek ve yolcuların güvenliliği için yeni düzenlemeyle artık zorunlu hale geldi. Taksi şoförleri ve araç sahiplerinin yasal düzenlemelere uyum sağlamak için belirlenen süre içinde gerekli ekipmanları araçlarına entegre etmeleri gerekiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Dereye düşen terliği almak isterken hayatını kaybetti

Bahçe mobilyaları deposu alev alev yandı

SON DAKİKA HABERİ: Zap Suyu'ndaki felaketten acı haber geldi! Yaralılardan 2'si hayatını kaybetti

Akraba aileler arasında silahlı kavga! Yaralılar var

Mantar toplayan köylüler buldu! Jandarma patlatarak imha etti
