Habur'da "temassız geçiş" sürüyor
"Tedarik zincirinin aksamaması" salgın süresince dikkat edilen önemli konulardan biri. Şırnak'tan Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda da 1 Mart'tan bu yana temassız geçiş formülü uygulanıyor ve bu sayede şimdiye kadar ticari amaçla 83 bin 170 araç ile giriş ve çıkış yapabildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Şırnak'tan Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda konteyner, dorse ve şoför değişimleri Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirler kapsamında 1 Mart'tan bu yana temassız yapılıyor.
Tampon bölgeye götürülen araçlar ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. Değişim de bu aşamadan sonra yapılabiliyor.
Salgına rağmen alınan tedbirler sayesinde, sınır kapısından 1 Mart ve 16 Nisan arasında ticari amaçla 83 bin 170 araç ile giriş-çıkış yapıldı. Hedef, tedarik zinciri aksamadan geçişlerin artarak devam etmesi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ahmet Minguzzi cinayeti davasında yeni gelişme! 'Bilirkişi' detayı
"50 yıllık pranga kırılıyor, PKK silah bırakıyor" Abdulkadir Selvi yazdı
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?