hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamza Dağ İzmir için projelerini anlattı

    KAYNAKDHA - İHA

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ kentin önde gelen mimar ve mühendisleriyle bir araya geldi. Dağ, kentsel dönüşümden ulaşım sorununun çözümüne kadar birçok projesinden bahsetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ mimarlar ve mühendisler grubu ile toplantıdaydı. Dağ, projelerini paylaştı. “İzmir için elimi değil, gövdemi ortaya koyuyorum ve size söz veriyorum. Şehrimiz için taş üstüne taş koyan herkesin en büyük destekçisi olacağım. Yeni çevre yoluyla Menemen - Bayraklı arasında trafik süresini 10 dakikaya, Menemen - Buca arasını da 20 dakikaya indireceğiz.”

    Hamza Dağ İzmir için projelerini anlattı

    Dağ’ın gündeminde, İzmir banliyö sistemi yani İZBAN da vardı. ‘İZBAN'a yeni düzenleme yolda’ dedi. “Şehrimizi birçok alanda ikiye bölen İZBAN'ın şehrin bu ikiye bölen alanlarında yer altına alınması, Altınyol’da Bayraklı Belediyesi’nin önünde yolun yer altına alınıp oradan inşallah denizle Bayraklı’nın buluşmasının sağlanması.”

    Hamza Dağ İzmir için projelerini anlattı

    Kentteki doğalgazın yaygınlaşması ve kentsel dönüşüm çalışmaları da Dağ'ın projeleri arasında. “Şehrin tamamında doğalgaz yüzde 69 oranında. 25 yıldır sosyal konut üretilmedi, biz 50 bin konut sözünü verdik.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow